Tojáscipó csirkével japán módra
- 100g darált csirkehús
- 4 tojás
- 2 kanál cukor
- kevés só
- 1 kanál kukoricakeményítő
- salátaolaj
a szószhoz:
- 1 kanál szaké
- 1 kanál szójaszósz
- 2 kanál mirin
- 1 teáskanál keményítő
 A szósz hozzávalóit keverd el a darált csirkehússal. Addig süsd egy serpenyőben, amíg a folyadék el nem forr. Vedd le a tűzről, és még melegen tedd a turmixba és egy kanál keményítővel keverd el. 
 A tojássárgáját és fehérjét külön-külön keverd el.
 A cukrot és a kanálnyi keményítőt fele-fele arányban keverd el a fehérjében és a sárgájában. 
 Egy kiolajozott sütőformába öntsd először a húst, majd a felvert tojásfehérjét, aztán a sárgáját. Tedd a formát gőzölőbe és 15 percig párold közepes hőmérsékleten.  
